John S. Torell

Det gamla Sovjetunionen (Ryssland) är tillbaka i nyheterna igen. Boris Jeltsin har gått in i historiens arkiv och en ny man leder den ryska nationen, Vladimir Putin.

Denne nye tillförordnade president är 47 år gammal, har en fru med trevligt utseende vid namn Ludmila, och paret har två döttrar. Han är utexaminerad vid Sankt Petersburgs universitet med en examen i juridik.

Men det finns en mer ondskefull sida hos denne man. Innan kommunismens så kallade kollaps, arbetade han som agent åt det illa beryktade KGB och var stationerad i Östtyskland under ungefär 10 år. När Östtyskland kollapsade, flyttade han tillbaka till Sankt Petersburg där han fick ett arbete under den "liberale" borgmästaren Anatoly Sobchak. Även "reformatorn" Anatoly Chubais arbetade för denne borgmästare. Båda männen uppmärksammades av Boris Jeltsin och ombads komma till Moskva och arbeta för den ryska regeringen, Chubais som minister i Jeltsins regering och Putin som CHEF FÖR DET NYA KGB, OMDÖPT TILL FEDERALA SÄKERHETSTJÄNSTEN. (FSB)

Det är mycket viktigt att förstå, att den gamla kommunistiska underrättelsetjänsten inte har förändrats. När kommunisterna tog makten i Ryssland efter ett blodigt inbördeskrig som varade från 1917 till 1922, skapade de omedelbart en TERRORISTORGANISATION som skulle användas mot det ryska folket. Först kallade de denna för "TJEKAN"(1917-1922), rysk akronym för Allryska Utomordentliga Kommissionen för Bekämpande av Kontrarevolution och Sabotage; senare ändrades namnet till "GPU," rysk akronym för Statens Politiska Administration. Från 1922-1934 kallades denna "OGPU," rysk akronym för Statens Förenade Politiska Administration, varefter namnet ändrades till "NKVD," rysk akronym för Folkets Kommission för Interna Angelägenheter, vilket varade till omkring 1960. Under 1960 blev det en annan namnändring, som de flesta idag levande människor kommer ihåg, "KGB," rysk akronym för Kommittén för Statens Säkerhet.

VÄRRE ÄN NAZITYSKLANDS "GESTAPO" OCH "SS" I KOMBINATION
Sedan nazitysklands fall 1945, har människor i världen blivit undervisade genom böcker, filmer och läromedel i skolorna om de förskräckliga förhållandena som rådde i Tyskland under Hitlerregimen, och hur människor blev brutalt arresterade, vissa mördade efter tortyr, andra sändes till slavarbetsläger, och sedan vidare till dödsläger. Det är inget tvivel om att förhållandena var förskräckliga för många människor, inklusive den tyska civilbefolkningen, som led under förtrycket från de tyska nazisterna.

Men, vad utbildarna i Väst har utelämnat är hur grymheterna som begicks av de kommunistiska härskarna i Sovjetunionen var många gånger värre. Om floder av blod flöt under nazisterna, så var det en ocean av blod som spilldes av de kommunistiska slaktarna.

För att klargöra brutaliteten hos tjekan för en kristen som lever i Väst, låt mig ge dig följande illustration; föreställ dig någon stad i Sverige omringad av tungt beväpnade styrkor som avskurit alla vägar som leder ut från staden. Därefter går styrkorna in i staden och gör razzia mot alla människor som arbetar för stat, kommun och landsting. Utan någon rättegång blir de sammanförda till varuhus där de blir dödade framför ögonen på förskräckta kunder. Inkluderade i denna grupp blir alla inom polis- och rättsväsen, postpersonal, socialarbetare etc. Därefter vänds uppmärksamheten mot de allmänna skolorna. Alla lärare och de bäst utbildade eleverna och de som ser begåvade ut blir utsatta för razzia och skjutna utan rättegång. Nu vänds uppmärksamheten mot kyrkorna, alla pastorer, äldste, diakoner, söndagskollärare och all ledande personal blir föremål för razzia och dödade utan rättegång. Därefter görs razzia mot alla yrkesmänniskor såsom läkare, sjuksköterskor, ingenjörer, tidningsredaktörer och alla andra skribenter, samt affärsinnehavare, som blir skjutna på allmänna parkeringsplatser. Sist görs razzia mot alla människor som kan bli klassificerade som medel- och överklass och dessa blir skjutna.

Staden är nu utan ledarskap och tjekan stationerar en avdelning i staden, tömmer lokala fängelser, och utnämner de frisläppta brottslingarna till ledarskapspositioner för att säkerställa att den återstående befolkningen lyder de nya ledarna.

Läs mer