"De älskar att undervisa människors bud men lägger åt sidan Guds befallningar."

~~~~

Vittnesbörd av Theo Nez
Farmington, USA

(Svensk översättning från audioinspelning Carlos-S. K)

Hej på er bröder och systrar,

Jag heter Theo Nez och jag bor i Farmington, Connecticut USA. I dag vill jag berätta mitt vittnesbörd för er. Gud gjorde underbara mirakler för mig och min familj. Han förde sin dyrbara frälsning till vårt hem.

Jag tänker tillbaka på år 1995, jag var då en vild person. Jag brukade dricka och använde droger, jag brydde mig inte om något. En dag tog jag en överdos av en drog "speed" (metamfetamine eller metatjack ös. anm.) och mitt hjärta stannade. Jag var död i fyra timmar.

Det jag kommer att berätta för dig kommer att få dig att tänka om angående ditt liv och om livet efter döden. När mitt hjärta stannade tystnade ljudet från världen runt omkring, det blev fullständigt mörkt. Då såg jag tre demoner komma ut ur mitt hjärta, de for mot fönstret och skrattade gott.

När jag lämnade min kropp vände jag mig om och fick se Jesus stå bakom mig. Hans hår var vitt som guld, Han bar en vit klädnad med ett bälte i guld. Han hade sandaler som också var i guld, Han går och talar mycket mjukt. Det fanns ett ljus omkring honom, min själ kände igen honom. Jag gick mot honom och frågade; Jesus, var har du varit, jag har letat efter dig. Han talade mjukt och sade; jag har aldrig lämnat dig, jag har alltid varit vid din sida. Jag väntade alltid på att du skulle göra bättring och göra Faderns vilja.

Ni förstår, jag var kallad att predika redan för ett antal år sedan. Jag sade till Herren att jag skulle gå, men jag sprang iväg, jag sade att jag inte kunde det jag är för ung. När Gud kallar och påverkar ditt liv, då har du inget annat val än att säga ja till honom.

Sedan sade jag till Jesus; jag tänkte att jag har nog trettio år kvar att leva. Sedan sade han; kom, du har mycket att se. Han tog min hand och vi började gå nerför en stig. Det var mörkt, Jesus själv var ljuset som lyste upp runt om oss. Snart kunde jag se demoner runt om oss. De försökte få tag i mig, men jag höll Jesu hand som ett litet barn.

Han var mitt enda skydd, han började tala med mig. Han sade att Fadern var arg på mig, för jag hade lekt kyrka och sprungit iväg som Jona. Bibeln berättar att Jona var kallad att predika men att han sprang bort från Gud. Jag har gjort det under så många år. Nu hade jag blivit fångad av det.

Jag visste att jag hade dött i mina synder och att det nu var för sent nu. När vi fortsatte att gå talade Jesus om många saker och jag ställde många frågor. När vi kom till denna speciella plats stannade vi, han sade att jag skulle titta framåt. På avstånd kunde jag se ett ljus. Det kan liknas vid när man åker mot en stad när det är mörkt och man kan se ljuset lysa upp mot himlen. Jesus frågade mig om jag visste vad det kan vara. Jag sade; Herre, det ser ut som helvetet, kanske helvetets lågor.

Helt rätt visade det sig när vi kom närmare, vi kom till en del av en kanjon, (en dalgång). Kanjonen var drygt 3 kilometer lång och kanske 5 kilometer bred. Nedanför kunde jag se eldsflammor, allt var orange-rött. Jag började skaka, jag var rädd. Jag visste att jag skulle hamna hit, Jesus sade att jag skulle titta neråt. Jag såg neråt, jag började gråta och sprang bakom Jesus. Jag sade; Herre, jag gör bättring och ropade, Herre förlåt mig. Nu vill jag betala priset, Herre nu vill jag predika, ge mig en till chans. Jag grät som ett lite barn.

Vi fortsatte gå, snart kom vi ner till helvetets hålor. Där såg jag många saker, Ord kan inte återge det jag skall berätta för dig, jag såg en plats fullt med mänskliga själar och demoner överallt. Bibeln säger i Jesaja 5:14

Därför ökar dödsriket sitt begär, och spärrar upp sitt gap utan gräns. Stadens främsta måste fara dit ner tillsammans med de larmande och bullrande skaror som jublar därinne.

Läs mer

Hell the most hated truth - by David Wilkerson