MY TESTIMONY IN ENGLISH

~~~~

MITT VITTNESBÖRD PÅ SVENSKA

Crowns gif file

Efter flera år av misslyckande och besvikelser började jag söka meningen med mitt liv. Men inte bara meningen utan det verkliga, levande Livet.

Framför allt längtade jag efter kärleken - Kärleken med stort K.

Mina misslyckanden och besvikelser fortsatte medan jag letade i relationer, i psykologi, i filosofi, i konst, i olika terapeutiska teorier - mest genom att läsa böcker.

Jag letade i allt som jag kunde hitta!

Ett tag hade jag även kontakt med en grupp som kallade sig Grupp 8 - en socialistisk grupp. Jag sökte intensivt.

Efter några år fick jag en dröm som ändrade min inriktning i sökandet.

Jag hörde änglamusik och såg ett övernaturligt ljus. I drömmen ropade jag till Gud: ”Äntligen har du visat dig!" Jag var förvånad att jag vände mig till Gud. Det hade jag aldrig gjort i vaket tillstånd.

Jag glömde inte drömmen. Den hade fastnat i mitt inre.

Nu började sökandet i religion: buddism, hinduism, TM, Martinus kosmologi, Steiners antroposofi, och inom många andra new-age läror.

Ett tag var jag involverad i “I Am" rörelsen.

Det var inte mycket som undslapp mig.

Jag hade fruktan för vad som hände i världen och vad som skedde med vår jord.

Nu började jag också uppleva konkret att det fanns NÅGOT eller NÅGON därute.

När jag var som mest förtvivlad kände jag detta som jag inte riktigt visste vad det var hålla om mig - krama mig. Jag fann tröst för ett tag. Detta upplevde jag flera gånger.

En gång hörde jag en röst som sa: ”Bry dig inte om vad som händer nu, huvudsaken är att jag lever.” Från mitt hjärta strömmade då en kärlek som var övernaturlig gentemot den människa, som gjort mig illa.

(Guds kärlek till människan - till alla människor - är så djup så den är ofattbar!)

Jag upplevde att ”djup kallar på djup”. Det fanns ett djup som ville nå mig.

Jag anade att det fanns en Gud. Men var?

Efter ungefär tio års intensivt sökande beslöt jag mig för att göra ett uppehåll i letandet efter sanningen och meningen med mitt liv.

Ett par månader senare kom ett Jehovas Vittne hem till mig. Jag visste inom mig att hon inte hade sanningen, men jag släppte in henne ändå. (Gud kan använda vem Han vill. Han kan låta "stenar ropa". )

När hon vid ett senare tillfälle ringde mig, sa jag för att slippa träffa henne: ”Jag vill inte att du kommer. Alla säger att de vet vad som är sanning". Hon svarade mig då att jag kunde fråga Gud vad som är sanning.

Jag lade på luren och sa: Gud vad är sanning?”

Så började sökandet igen. Jag hade dock glömt bort min fråga till Gud och hade ingen tanke på att jag skulle få ett svar.

En bok som jag haft på min hylla länge, och som en släkting som var inom new-age rekommenderat, blev nästa källa att söka i en kort tid efter min fråga till Gud om vad som var sanning.

Boken handlade om Platon, Sokrates och Jesus. Det var torrt att läsa om Platon och Sokrates, så jag beslöt mig för att läsa om Jesus. Honom visste jag ju inget om.

Mitt hjärta började bli levande! Jag måste veta mer om Jesus!

Återigen lät Gud "stenarna ropa", då boken inte var kristen utan new-age inspirerad.

Jag sprang till biblioteket, där jag varit så många gånger förut. Jag fick tag på en liten tunn bok - nu en kristen bok.

Jag lade mig på min säng då jag kom hem och började läsa. Efter ett kort tag försvann plötsligt alla bokstäver på den öppna boksidan. Bara fem bokstäver fanns kvar: J E S U S. De hoppade liksom ut ur boken.

Jag visste ögonblickligen att JESUS var svaret på mitt sökande!

Pengen hade fallit ned!

Nu visste jag att Jesus varit vid min sida medan jag gått åt ett annat håll. Därför hade jag inte kunnat se honom.

Det var Gud som hade kallat (Joh. 6:44) på mig alla dessa år.

Jag hörde en röst inom mig som sa: ”Tag det lugnt. Jag ska leda dig in i hela sanningen.” (Johannes evangelium 16:13 ”Men när han kommer, sanningens Ande, då skall han föra er in i hela sanningen”)

Rösten i mitt inre sa också: ”Jag är din verklige Fader och ditt verkliga hem är i himlen.”

Jag visste att JESUS var svaret på mitt sökande.

Jag visste att Jesus var verklig, att Han levde och att Han var den jag sökt.

Jag visste att Jesus var Guds Son och Gud.

Jag visste att JESUS var svaret och att jag funnit det jag sökt så länge - meningen med livet och en längtan som blivit tillfredställd.

Jag visste att mitt liv hade varit ett misslyckande. Vad jag än gjorde så blev det fel.

Men jag hade ingen riktig syndanöd.

Jag ville leva ett annat liv men jag förstod inte till fullo min synd. Jag längtade efter Kärleken - Guds kärlek!

Insikten om att jag var en verklig syndare genom syndafallet (Rom. 3:19) och att jag därmed hade en personlig synd kom lite senare.

Mitt samvete hade blivit känsligt.

Mer och mer kom jag till insikt om varför mitt liv varit ett misslyckande - min SYND - mitt syndiga liv - mitt fördärvade hjärta och att jag vandrat min egen själviska väg!

----

Strax efter jag mött Jesus blev jag döpt i Helig Ande.

Gud fyllde mig med sin Ande. Den Helige Ande fyllde hela mitt jag - hela min kropp och min själ!

Och Gud uppenbarade sig för mig i himlen sittande på sin tron.

Han torkade mina strömmande tårar och helade mina sår.

När Gud sträckte ut sina långa armar (Bibeln talar om Guds långa armar) så lade en kristen person sin hand på mitt huvud och jag kom tillbaka....till min kropp eller inte... det vet jag ej.

Dopet i den Helige Ande: Apostlagärningarna 8:14-17

Video: Mer om DOPET I EN HELIGE ANDE. (på engelska)

~~~~

https://www.youtube.com/watch?v=YPaU7jJvqRc


https://www.youtube.com/watch?v=z3tmfTQ1Zz0

~~~~

Uppenbarelseboken 19:11-16

Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. 12 Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv, 13 och han var klädd i en mantel som var doppad i blod, och hans namn är Guds Ord. 14 De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt rent linne. 15 Ur hans mun kom ett skarpt svärd som han ska slå folken med, och han ska styra dem med järnspira, och han trampar Guds, den Allsmäktiges, stränga vredes vinpress. 16 Och på sin mantel och på sin höft har han ett namn skrivet: "kungarnas Kung och herrarnas Herre."

~~~~


Vad får dig att tro att du är kristen?


Romarbrevet 5:12
Därför är det så: Genom en enda människa (Adam) kom synden in i världen och genom synden döden, och så kom döden över alla människor, eftersom alla hade syndat.

Apostlagärningarna 17:30-31 Gud har länge haft överseende med okunnighetens tider, men nu befaller han människorna att de alla och överallt skall omvända sig. 31 Ty han har fastställt en dag då han skall döma världen med rättfärdighet genom den man som han har bestämt till det, sedan han erbjudit tron åt alla genom att uppväcka honom från de döda."

Johannes 1:12. Men åt alla dem som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn, åt dem som tro på hans namn;

Johannes 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.

Romarbrevet 6:23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.

Romarbrevet 10:9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.

Efesierbrevet 2:8-9 Ty av nåden ären I frälsta genom tro — och det icke av eder själva, Guds gåva är det 9 icke av gärningar, för att ingen skall berömma sig.


-----

Sedan började letandet efter Jesus i de olika samfunden och organisationerna. Det är ett vittnesbörd för sig.

Men i det första samfunden jag var i Missionskyrkan i Linköping, sa Gud: "Jesus är inte här", och så kände jag ett rep omkring min hals.

Det tog många år innan jag verkligen fick den fulla insikten att Gud inte bor i byggnader av sten och att det var därför jag aldrig kännt mig hemma i samfunden och i organisationerna!


SE UPP för kyrkosystemen: samfund, kyrkor, organisationer!

Ingen kommer undan dessa utan Guds NÅD!

Här finns jättebra videos att se för dig som blivit född på nytt - född från ovan (Joh. 3:3).

HOW TO BE SAVED - VIDEO/AUDIO