Trådlös strålning och strålande tips


Att vi är omgivna av strålning är kanske ingen nyhet för någon. Vi går omkring med våra smartphones med praktiska appar, gps och epost och är non-stop anträffbara och uppkopplade.

Kan ju verka ofarligt, eller hur, för alla gör ju det? Men väldigt mycket av den strålning som omger oss idag fanns faktiskt inte för bara några årtionden sedan.

Det finns idag tusentals vetenskapliga undersökningar och rapporter som påvisar att denna strålning kan vara riktigt skadlig. 
Fem enkla sätt att minska på strålningen:
 1. Sätt mobiltelefonen i flygplansläge så ofta som möjligt
 2. Ladda din avstängda mobiltelefon nattetid i ett rum långt borta från sovrummet
 3. Stäng av WiFi-modem och router nattetid
 4. Låt inte barn vara nära en läsplatta eller smartphone
 5. Byt till kabel och bärbar dator där wifi stängs av
 6. Gå barfota ute så ofta du kan och jorda dig 

RF-strålningen omkring oss

Forskarna oroar sig för att vi kan skadas av pulserande radiofrekventa elektromagnetiska fält. Dessa kallas för RF-EMF eller RF-strålning. RF-strålning skapas av bland annat:


 • mobiltelefoner
 • mobilmaster
 • trådlösa hemtelefoner
 • WiFi-modem/routers
 • USB-modem/s.k. ”mokkula”
 • trådlösa baby-alarm
 • läsplattor såsom iPad m.fl.
 • bärbara datorer som använder wifi-teknik

En vanlig mobiltelefon sänder konstant tre slags pulserande signaler åt alla håll: telefon, wifi och bluetooth. En del signaler går genom din hand/kropp/hjärna, genom 1-3 betongväggar och ca 10 km till mobilmasten. Dessa pulser är minst tusen gånger starkare än pulserna i nervcellerna som styr hela din kropp, ditt tänkande och ditt lärande. 

Men om du sätter mobilen i flygplansläge kan du snabbt och enkelt stänga mobilens alla tre sändare. Då är mobilen och läsplattan nästan riskfri och du kan tryggt bära den på dig. Tyvärr kan ingen ringa till eller från mobilen då. När du ska prata håll den långt från kroppen och använd gärna med tråd-handsfree.
Nattetid är vi som mest känsliga för strålning, alltså då vi sover och kroppen läker och återhämtar sig. Då är det bra att alltid ha telefonen avstängd eller åtminstone i flygplansläge. Om du låter den laddas nattetid så gör det i ett annat rum för att även vila från elstrålningen.
Människor och särskilt barn påverkas

Läs mer

~~~~

ÄR DU SÖMNLÖS?

Fann videon här.