Varför är världen under förbannelse?

Därför att människorna är under förbannelse.

Organisationer av olika slag försöker att förbättra världen.

Det ger människorna hopp.

Men medan det sker så blir världen alltmer förbannad.

Gud vet att det i människorna finns inget gott.

Människorna är fallna varelser.

Därför sände Fadern sin Son Jesus till världen.

Gud hade i förväg en plan att rädda människorna.

Gud har fortfarande den planen.

Sedan SYNDAFALLET (1 Mosebok 3) har Gud arbetat på att rädda människorna hem till sig.

Eftersom Gud är Allsmäktig, så kan han inte misslyckas.

Människor blir födda på nytt - får ett nytt hjärta (Johannes 3:3) över hela världen.

Men det är en kamp och de flesta av människorna vill inte ta Guds utsträckta hand (genom Jesus) utan vill leva under förbannelsen i sitt begär och i sin världslighet.

Evighetstankarna är långt ifrån dem.

Satan klappar händerna och vet att människorna är ett offer för hans trick.

Gud sträcker ut sin hand i sin barmhärtighet, men människorna är fångade i djävulens snara och vill inte komma ut i frihet.

Slutet blir att människorna kommer att hamna där djävulen själv ska hamna - i elden som inte släcks.

Markus 9:44-48 Om din hand förleder dig till synd, så hugg av den! Det är bättre att du går in i livet stympad än att du har båda händerna kvar och hamnar i Gehenna , i elden som aldrig slocknar. 45 Och om din fot förleder dig till synd, så hugg av den! Det är bättre att du går in i livet halt än att du har båda fötterna kvar och kastas i Gehenna. 47 Och om ditt öga förleder dig till synd, så riv ut det! Det är bättre att du går in i Guds rike enögd än att du har båda ögonen kvar och kastas i Gehenna, 48 där deras mask inte dör och elden inte släcks . 
 

Johannes 3:16-21 Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. 18 Den som tror på honom blir inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.
 19 Och detta är domen: ljuset kom in i världen, men människorna älskade mörkret mer än ljuset eftersom deras gärningar var onda. 20 Den som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte ska avslöjas. 21 Men den som lever i sanningen kommer till ljuset, för att det ska bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud."


Lukas 13:24 Kämpa för att komma in genom den trånga porten. Många, säger jag er, ska försöka komma in men inte lyckas. 25 När husets Herre har stigit upp och stängt porten och ni står utanför och bultar på porten och säger: Herre, öppna för oss, då ska han svara er: Jag känner er inte, varifrån är ni? 26 Då kommer ni att säga: Vi åt och drack med dig, och du undervisade på våra gator. 27 Men han ska svara er: Jag vet inte varifrån ni är. Gå bort ifrån mig, alla ni som gör orätt. 28 Där ska ni gråta och gnissla tänder, när ni ser Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna i Guds rike medan ni själva hamnar utanför. 29 Och människor ska komma från öster och väster och från norr och söder och ligga till bords i Guds rike. 30 Och det finns de som är sist som ska bli först, och de som är först som ska bli sist."